120 000 asukkaan Lahti on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja. Talviurheilukaupunkina mainetta niittänyt Lahti tunnetaan kansainvälisesti myös ympäristö- ja muotoiluosaamisesta sekä korkeatasoisista kulttuuripalveluista. Lahti on ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina nimitetty Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021.

Lahti on tunnettu kansainvälisistä urheilun suurtapahtumistaan, joita ovat mm. Salpausselän kisat, Finlandia-hiihto, Ironman 70.3 sekä soratiepyöräilytapahtuma FNLD GRVL. Katseet on käännetty jo kohti ennätyksellisiä kahdeksansia hiihdon MM-kisoja. Tapahtumat ovat tärkeä osa kaupungin kult­tuuriperintöä ja matkailun vetovoimaa. Vuonna 2024 Lahti isännöi U19-naisten MM-kisoja.

Lahdessa luonto on etupihalla ja Lahden seutu tunne­taan jääkauden muovaamista maisemista, jonka tarinaa kertoo Salpausselkä Geopark. Lahdessa vierailevat matkailijat ihastuvat luonnonläheiseen kaupunkikuvaan ja tapahtumatarjontaan. Lahden kaupunginteatteri ja Sinfonia Lahti tarjoavat korkeatasoisia kulttuurielämyksiä kaikille. Musiikkimainetta uudistaa livemusiikkiin panostavat klubit, jamit ja festivaalit.

Lahden museoissa voi kokeille, miltä tuntuisi ihas­tella Lahtea radiomastosta tai hypätä mäkihyppääjän lailla Suurmäestä. Panimokortteli Malski on lahtelaisten kohtaamispaikka ja monipuolinen kaupunki­kulttuurikohde. Visuaalisten taiteiden museo Malvassa voi tutustua taiteen ja muotoilun klassikoihin ja uusiin virtauksiin.

Tervetuloa Lahteen!

#Lahti #CityofLahti#VisitLahti#Kisakaupunki #HostCity

 

Lahi logo

 

Sulje